top of page
En god holdning er ditt vakreste smykke

Prøv dette:

 

Ta et dypt pust inn og reis deg opp med din rakeste holdning. Kjenner du at du føler deg bedre?

Vi vet at en god holdning er viktig, men hvorfor er det slik? En god holdning får oss til å se både høyere, slankere og mer selvsikre ut. Den desidert viktigste motivasjonen til å bedre holdningen bør likevel være din egen helse. Om vi sitter, står eller ligger, blir ledd, muskler og sener påvirket av tyngdekraften. En god holdning gjør at vi lettere kan fordele tyngdekraften jevnt gjennom kroppen vår uten å overbelaste enkeltstrukturer. Når du har en langstrakt og god holdning, er bevegelsesevnen i brystkassen på sitt beste og lungene har god plass til å ekspandere. Kanskje oksygenopptaket og prestasjonsevnen din også øker når du får reist deg opp.

 

Prøv dette: Synk sammen slik at du har en lut holdning og ta et dypt pust inn. Deretter retter du deg opp med en langstrakt ryggsøyle samtidig som du løfter brystet og hodet. Ta et dypt pust inn igjen. Kjenner du at det er lettere å puste inn når du har en god holdning?

 

Forskning viser at det er en sammenheng mellom kroppsholdning og hormonproduksjon (1). Når du retter deg opp og skyter brystet frem øker også produksjonen av testosteron i kroppen, noe som gjør at du føler deg sterkere og får en høyere smerteterskel. I tillegg vil stresshormonet cortisol synke.

 

Med en god holdning vil du mest sannsynlig føle deg både sterkere og mindre stresset!

 

1:  Carney DR, Cuddy AJ, Yap AJ. (2010), Power posing: brief nonverbal displays affect neuroendocrine levels and risk tolerance, Psychol Sci. 2010 Oct;21(10):1363-8

 

God holdning gir god selvfølelse.

 

Kilde «Et liv i bevegelse « Norsk kiropraktor forening

bottom of page