top of page
Trykkbølgebehandling

Behandlingsformen er i dag en av de mest effektive og hurtigst voksende når det gjelder smertebehandling. I tillegg er det en økende interesse for denne behandlingsformen for veterinærer, samt hudpleiemarkedet når det kommer til sårtilheling, cellulittbehandling og bodyshaping.

 

I den medisinske verden har den eksistert helt siden 1980-tallet for nyresteinsknusing, som i dag er den mest anvendte måte å fjerne nyrestein.

Behandlingen består av å tilføre smerteområdet høyenergiske trykkbølger. Disse bølgene kan bli generert på ulike måter og vil trenge gjennom huden og videre ned i vevet. Bølgene forårsaker mikroskopiske skader til det allerede skadete vevet, og vil så sette fart i helingsprosessen med økt sirkulasjon og metabolisme. Skade regenereres og smerten forsvinner gradvis.

 

 

Vi du vite mer?

Du finner mer pasientinfo og klinikker som tilbyr trykkbølgebehandling på www.sjokkbølge.no

Passer behandlingen for MEG?

Spør din terapeut, som kan vurdere om dette er det beste behandlingsalternativet, på bakgrunn av din situasjon og sykehistorie.

Er behandlingen effektiv?

Kroniske tilstander, som ikke er blitt bra av annen type behandling, viser å ha suksessrate på 80-90% av denne behandlingen. Dette viser klinisk dokumenterte studier fra hele verden.

 

Hva er normalt behandlingsforløp?

Dette avhenger helt av skadens art, men normalt varer selve behandlingen mellom 5 og 10 minutter.

Et typisk forløp vil bestå av 3-5 behandlinger men en ukes intervall. En normal effekt kan ofte være en umiddelbar forbedring av det skadede området.

 

Er det bivirkninger ved behandlingen?

Det er svært sjelden man opplever moderate eller alvorlige bivirkninger ved behandlingen.

Avhengig av behandlingsområdet kan det oppstå noe hevelse, hudirritasjon, rødme (solbrenthetsfølelse) og noe smerte under selveste behandlingen, samt i en liten periode etter. Dette skyldes energien som overføres til vevet.

 

Er behandlingen smertefull?

Det er svært individuelt om behandlingen oppleves som smertefull, men det er viktig å huske at behandlingstiden er meget kort.

Hva kan BEHANDLES?
 

Nakke (triggerpunkter)

Skulder (m/u forkalkninger)

Rygg

Albue (tennis/golf/musearm)

Hofte

Kne (runner`s og jumper`s knee)

Legg (achilles/benhinnebetennelse)

Hæl (m/u hælspore)

Fotsålen (fortykkelse og arrvev)

Andre muskel - og senelidelser

bottom of page