top of page
Gruppetrening

Gruppetreninger

Vi på Sanden Helsesenter tilbyr en reke gruppetreninger med fysioterapeuter som instruktører. Ta kontakt med din fysioterapeut eller ring oss på tlf 38265555 for påmelding eller mer informasjon om gruppetreninger. Vi tilbyr: 

 

Trimgrupper

Dette er grupper som passer for godt voksne som ønsker generell trening for hele kroppen. Treningen ligger på moderat intensitet og den kan utføres uten hopp og for mye koordinasjon.  Timen forgår i sal og består av lett kondisjonstrening, styrkeøvelser, balanseøvelser, bevisstgjøring og tøying/avspenning. Fysioterapeuten som leder timen legger opp til at alle kan utføre øvelsene på sitt nivå og her kan de aller fleste delta uansett form og tidligere trening. Det varieres stort med forskjellige øvelser både med og uten utstyr. Dette er timer som gir utbytte i form av økt velvære og progresjon i egen helse.  Alle trimgruppene ledes av fysioterapeuter med driftstilskudd.

 

Vi tilbyr totalt 6 trimgrupper i uken, se timeplan for hvilke grupper som passer deg best.

 

Hjerte/lunge- grupper

Gruppe med oppstart høsten 2017 og er primært for deg som har hjerte og lunge utfordringer. Vi kjører 30 min spinning med fokus på kondisjon og avslutter med 30 min styrketrening med moderat intensitet. Vi tilpasser treningen slik at den passer til ditt nivå. Målet for denne typen trening er å opprettholde eller øke funksjonsevne og hindre forverring av sykdom. Regelmessig trening er bevist å gi deg bedre fysisk form, bedre hjerte- og blodåre funksjon og økt livskvalitet. Vi holder hjerte/lunge- grupper 2 ganger i uken, se timeplan for tidspunkt. Hjerte/lunge gruppene ledes av fysioterapeuter med driftstilskudd.

 

Ta kontakt med oss på Sanden Helsesenter ved interesse, tlf 38265555. 

 

Mor- og barn- trening

Kom i form etter fødselen sammen med barnet ditt. Mor- og barn -trening er gruppetrening for deg som har lyst til å komme i gang med treningen etter fødsel. Vi utfører øvelser for å styrke muskulaturen i hele kroppen, men har et fokus på stabiliserende muskulatur og ivaretar særlig bekkenbunn, mage og rygg. Styrkeøvelser med barnet som belastning gir fine opplevelser og er morsomt for store og små. Dette er en tilrettelagt, trygg og veiledet trening som er ledet av fysioterapeut. Du kan begynne å trene i gruppen fra ca. 6 uker etter fødsel og frem til barnet er ca. ett år.

 

Ved interesse, ta kontakt med Eline Sunde (tlf: 38265555, mail eline@sandenhelse.no) eller Kari Kristensen (tlf 98496182, mail kari@sandenhelse.no).

 

Gravidgrupper

Treningen foregå til i grupper ledet av fysioterapeut i sal. Her er målet å holde seg frisk og i form under svangerskapet, samtidig som en forbereder seg til fødselen og tiden etterpå. Hovedfokus er stabilitet-, holdnings- og styrketrening for aktuelle muskelgrupper. Vi har også et stort fokus på bekkenbundstrening og gir råd/veiledning til hvordan takle hverdagen i svangerskapet og de forandringene som skjer i kroppen. Med økt kunnskap om egen situasjon kan vi gi deg som er gravid større forutsetninger for å ta ansvar for egen kropp og helse under svangerskapet. Vi legger opp timene til at alle både med og uten svangerskapsrelaterte plager uansett tidligere treningsform kan delta.

 

Ved interesse ta kontakt med fysioterapeut Kari Kristensen (tlf:98496182/38265555 eller mail: kari@sandenhelse.no) for påmelding eller mer informasjon. 

 

 

AktivA- grupper

På Sanden Helsesenter har vi flere fysioterapeuter som er utdannet AktivA- terapeuter, og starter fortløpende opp AktivA- grupper etter behov. AktivA, også kalt «Aktiv med Artrose» er et kunnskapsbasert informasjons- og treningsopplegg for pasienter med kne- og/eller hofteartrose. Den består av en artroseskole/ et undervisningsopplegg som gir bedre innsikt i egen artrosesykdom, behandlingen av denne og hva dere selv kan gjøre for å bedre symptomer og plager. Etter artroseskolen vil dere gjennomgå et individuelt tilpasset treningsprogram som skal utføres x 2 per uke, enten individuelt eller i gruppe. Les mer om Aktiv med Artrose her.

 

Ta kontakt med oss på Sanden Helsesenter på tlf 38265555 eller kom innom ved interesse. 

Bassenggrupper

Fra september 2017 starter vi opp med bassengtrening med hovedfokus på rehabilitering. Treningen foregår i varmtvannsbassenget i Mandal Svømmehall med fysioterapeut med driftstilskudd. Dette er et supert tilbud dersom du er i et rehabiliteringsforløp og ser etter et tilbud hvor du trenger et løft for å komme i gang. Det er i utgangspunktet ment som et sirkulerende tilbud hvor man kjører gruppetreningene over 12 uker, men har mulighet for å trene videre i brukerorganisasjonens (les revmatikerforbundet og/eller helsesportlaget) treningstider. Bassengtreningen varer i 30 min og   har fokus på kondisjon, styrke og bevegelighetstrening for hele kroppen.

 

Ta kontakt dirkete med Solveig på tlf 41042120 eller mail solveig@sandenhelse.no for å melde deg på eller få mer informasjon om bassengtreningen. 

bottom of page